Mijn naam is Vincent de Voogd en ik heb mij als fotograaf altijd aangetrokken gevoeld tot landschap. De manier waarop ik met deze fascinatie ben omgegaan heeft in afgelopen jaren een zekere transformatie doorgaan. Daar waar ik eerder met een wat praktischer oog naar landschap keek, gaat het nu meer over de emoties die het landschap bij mij oproept. Daarbij is de mate van melancholie in mijn werk tijdens deze transformatie sterk toegenomen.

De rode draad is dat ik altijd bepaalde verhalen binnen een landschap heb willen vastleggen, wat resulteert in dat veel van mijn werk gaat over het verhaal van een groter gebied of een streek. Soms is het zo dat het landschap mij een verhaal vertelt, maar het gebeurt ook dat ik mijn persoonlijke verhaal vertel door middel van het landschap. Samengevat zou ik mijzelf op dit moment omschrijven als een visual storyteller door middel van landschap.

Website Vincent de Voogd: www.linktr.ee/vincentdevoogd
Instagram Vincent de Voogd: www.instagram.com/byvincentdevoogd/

Klik op de foto’s om ze groter te bekijken.