Ik ben modefotograaf en in mijn fotografie verwerk ik maatschappelijke thema’s waardoor het werk een social geëngageerde lading krijgt. Ik ben geïnteresseerd in diverse thema’s. Deze komen tot uiting in beelden waarbij de kleur en compositie altijd zeer belangrijk zijn. Voor mijn afstudeerproject heb ik een heel persoonlijk onderwerp gekozen.

Mijn eigen moeder is van Nederlandse afkomst en zelf ben ik half Surinaams en half Nederlands. Op het eerste gezicht lijken mijn moeder en ik niet op elkaar. Gedurende mijn jeugd heeft deze situatie veel vragen bij mij opgeroepen. Dit mede, omdat vanaf buitenaf vaak vragen werden gesteld zoals: wat is jou afkomst dan?

Ook heb ik zolang ik mij dat kan herinneren een fascinatie voor moederschap. Ik ben het grootste gedeelte van mijn jeugd alleen door mijn moeder opgevoed. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik deze fascinatie en het respect voor moeders heb ontwikkeld.

Vanuit de eerder genoemde gedachtegangen is het concept van mijn serie ontstaan. Mensen zijn heel divers als het gaat om etniciteit en uiterlijke kenmerken, maar het moederschap is een universeel begrip. Vanuit mijn eigen ervaring kwam ik op het idee om een serie over deze thema’s te maken.

Door de huidige situatie heb ik een uitstap gemaakt naar een voor mij nieuwe stijl. Vanwege de corona maatregelen ben ik genoodzaakt om mijn concept terug te trekken naar de basis. Ik maak daarom nu de gehele serie met mijzelf en mijn eigen moeder in de vorm van een collage.

Instagram Tara Vink: www.instagram.com/taravinkconcepts/

Klik op de foto’s om ze groter te bekijken.