Mijn naam is Rosalie van der Does. Ik ben gefascineerd door menselijk gedrag. Mijn oog valt op alledaagse herkenbare momenten zoals het inladen van de auto bij de IKEA of wanneer iemand niest.

Iedereen richt het dagelijks leven op een eigen manier in maar sommige dingen doen of herkennen we allemaal. Ik vestig de aandacht op deze onderwerpen door deze seriematig en op dezelfde manier vast te leggen. Met mijn fotografie zorg ik er voor dat mensen stilstaan bij alledaagse momenten in het leven. Ik hoop iets teweeg te brengen: een moment van besef, een lach of een feest der herkenning.

In mijn afstudeerproject neem ik de kijker mee in de wereld van de Nederlandse garagebox. Deze zijn na de oorlog massaal gebouwd om de auto in te parkeren maar hebben door de jaren heen andere functies gekregen. In mijn serie onderzoek ik wat mensen er anno 2020 mee doen.

Website Rosalie van der Does: www.rosalievanderdoes.nl
Instagram Rosalie van der Does: www.instagram.com/rosalievanderdoes/

Klik op de foto’s om ze groter te bekijken.