Hi! Ik ben Rianca Houthuijsen en de onderwerpen die mijn fotografisch werk omvatten liggen vaak dicht bij huis. De verhalen komen vaak uit eigen ervaringen, herinneringen en de nieuwsgierigheid naar anderen mensen en hun omgeving. Zo ook mijn afstudeerwerk dat gaat over mijn eigen gezin.

In een tijd waarin we binnen moeten blijven ben ik als nieuwe moeder extra dankbaar voor de tijd die we als gezin samen kunnen doorbrengen. We kunnen nooit meer terug naar dit moment. Alles gaat nu anders dan we hadden verwacht in een wereld die overhoop ligt, maar we kunnen wel samen thuis genieten van wat echt belangrijk is. Ons nieuwe gezin, elke dag samen. Terug naar de basis. Precies daar waar we vaker zouden moeten zijn in een wereld die normaal gesproken aan ons voorbij lijkt te vliegen.

De fotoserie staat haaks op de wereld waarin wij normaal gesproken leven. Waarin we tegenwoordig nooit meer tevreden lijken te zijn met wat ons leven al bezit. Alsof we altijd meer willen bereiken. Waarin huisje, boompje, beestje niet meer goed genoeg lijkt te zijn. Ik besloot dat huisje, boompje, beestje wel te willen fotograferen, omdat het juist iets is waar ik veel voldoening en liefde uit haal omdat ik dit nooit eerder heb gekend voor ik mijn eigen huisje, boompje, beestje creëerde. Na een jeugd waarin veiligheid, geborgenheid en liefde niet op de eerste plek stonden, ben ik daar nu juist naar op zoek. Naar de intimiteit die ik in mijn jeugd gemist heb.

Website Rianca Houthuijsen: www.riancahouthuijsen.nl
Instagram Rianca Houthuijsen: www.instagram.com/rianca.koeman/

Klik op de foto’s om ze groter te bekijken.