Ik ben Novi Zijlstra, 21 jaar en woon in Delft en houd me bezig met documentaire fotografie. Ik ben geïnteresseerd in mensen die er bewust voor kiezen om anders te wonen en leven. Zie bijvoorbeeld de serie in mijn portfolio over de ADM-Community. In deze serie heb ik het bijzondere leven van de krakers in beeld gebracht die op het ADM-terrein een geheel eigen creatief dorp hadden gebouwd. Naast deze serie heb ik ook een serie gemaakt over het Pionierskwartier in Delft. Dit is een dorp van ongeveer 10 Tiny Houses. Ook hier komt mijn nieuwsgierigheid naar het anders leven naar voren en is te zien hoe deze mensen leven. 

Mijn nieuwsgierigheid naar deze onderwerpen is ook terug te zien in het onderwerp van mijn afstudeerproject. Voor mij afstudeerproject breng ik het kloosterleven van de Zuster Benedictinessen in beeld breng. Ik onderzoek hoe het kloosterleven anno 2020 is en hoe de nonnen naar de toekomst kijken nu er steeds minder kloosters zijn in Nederland. 

Ik bekijk mijn onderwerpen met veel bewondering en ben positief in gesteld. Ik wil laten zien dat de mensen die ik in beeld breng gelukkig zijn met hun bewuste keuzes. 

Website Novi Zijlstra: www.novizijlstra.com
Instagram Novi Zijlstra: www.instagram.com/novizijlstraphotography/

Klik op de foto’s om ze groter te bekijken.