Mijn naam is Manon van Roosmalen, 25 jaar. In 2016 heb ik een opleiding grafische vormgeving afgerond, vanuit daar ben ik mij gaan richten op fotografie. Ik vind het interessant hoe beeld en tekst samen communiceren, vooral wanneer het om iets gaat dat lastig te communiceren is. In mijn fotografie houd ik vooraf rekening met hoe het beeld toegepast gaat worden. Voor mij bepaalt de toepassing en het concept van een beeld hoe het moet worden vormgegeven.

Met mijn afstudeerproject wil ik aandacht vragen voor onzichtbare aandoeningen. Zelf heb ik Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) en heb ik ervaren hoe onzichtbare aandoeningen vaak aan de kant worden geschoven als aanstellerij. Het afstudeerproject bestaat uit een serie geënsceneerde portretten en stillevens waarin de aandoening PDS zichtbaar wordt gemaakt.

Website Manon van Roosmalen: www.manonvanroosmalen.com
Instagram Manon van Roosmalen: www.instagram.com/manonvanroosmalen/

Klik op de foto’s om ze groter te bekijken.