BAM! Het is alweer twee jaar geleden dat ik de klap tegen mijn hoofd kreeg die mijn leven veranderde. Wat eerst als een lichte hersenschudding werd bestempeld, bleek later niet aangeboren hersenletsel (NAH) te zijn.

NAH is onzichtbaar en moeilijk te begrijpen voor omstanders. Want waarom kan je bijvoorbeeld wel naar een festival en niet een boek lezen? En waarom kan je die ene middag wel een terrasje pakken en lig je de andere middag uitgeteld op de bank? Dit zorgt voor verwarring en onbegrip. Het is iets waar veel mensen met NAH, waaronder ikzelf, tegenaan lopen.

Met mijn afstudeerproject breng ik jongeren met NAH in beeld. Zij hebben nog een heel leven voor zich en voelen de druk van de maatschappij. Studeren, werken, leuke dingen doen, noem maar op, maar dat gaat niet zomaar meer. Met mijn serie wil ik de kijker bewust laten worden van de situaties die zij tegenkomen en de kijker aan het denken zetten. Ik wil dat mensen met NAH hier steun uit kunnen halen en het met de mensen om hen heen kunnen delen om inzicht te geven: ‘dit is wat ik mee maak’. 

Daarnaast ben ik werkzaam als muziekfotograaf. Hierbij breng ik creatieve processen, drijfveren, energie en emotie van artiesten in beeld. Een mooie zoektocht waarbij ik intieme en kwetsbare momenten vastleg.

Website Jessie Kamp: www.jessiekamp.com
Instagram Jessie Kamp: www.instagram.com/jessie_kamp/

Klik op de foto’s om ze groter te bekijken.