Ik ben Femke Linders, 33 jaar, woon in Vught en ben naast deze fotografie opleiding werkzaam in de gehandicaptenzorg bij een instelling voor mensen met een auditieve en verstandelijke beperking.

Al vanaf jongs af aan heb ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel ontwikkelt op het gebied van zorg dragen voor anderen. Zeker wanneer onrechtvaardigheid een rol speelt. Dit zie je dan ook terugkomen in mijn fotografisch werk. Met mijn fotografie maak ik bepaalde onderwerpen bespreekbaar en bepaalde minderheidsgroepen zichtbaarder.
Sociale acceptatie wanneer men ‘anders’ is dan de norm, is een van de doelen die ik voor ogen heb om met mijn fotografie te bewerkstelligen.

De grondlegging van mijn wens tot sociale acceptatie voor iedereen die anders is, komt voort uit mijn jeugd met een psychisch zieke vader. Mijn afstudeerproject gaat over diezelfde jeugd en hoe de angsten en ziekte van mijn vader samenkwamen met mijn verlangens als kind en hoe dit van invloed is geweest in mijn jeugd, verdere leven en nu soms nog. 

Website Femke Linders: www.femkelinders.nl
Instagram Femke Linders: www.instagram.com/femkelindersphotography/

Klik op de foto’s om ze groter te bekijken.